lauantai 16. tammikuuta 2016

Lomafiiliksiä ja lähtöjännä

Olen Enni, 21-vuotias humanisti ja urheiluhullu Vaasasta. Kahden ja puolen vuoden tiiviin opiskelun Vaasan yliopistossa ja työnteon jälkeen suuntaan Alankomaihin vaihtoon kevätlukukaudeksi. Tässä blogissa kirjoitan itseni ja läheisteni iloksi vaihdosta ja elämästä ulkomailla. Ennen vaihtoa lähden vielä pariksi viikoksi äitini kanssa La Gomeran saarelle katsomaan, miltä lomailu päiväntasaajalla tuntuu!

Vaihtoon lähtö oli minulle iso päätös, mutta juuri se oikea: matkustelu ja ulkomaille muutto on ollut suurimpia haaveitani niin kauan, kuin jaksan muistaa. Viimeiset pari-kolme viikkoa olen viettänyt vanhempieni luona synnyinseuduillani Imatralla pitkän joululoman merkeissä. Perheen ja ystävien kanssa vietetyn laatuajan jälkeen on ihanaa pakata elämä yhteen matkalaukkuun ja kääntää sivua, vaikka viimehetken lähtöpaniikilta ei voi välttyä. Esimerkiksi rästitehtävien suorittamista ei kannata jättää viimeiselle viikolle, ja matkalaukkuvaa'asta kannattaa tarkistaa ajoissa, näyttääkö se painon kiloina vai jonain ihan muuna... Viime hetken paniikeista kuitenkin selvittiin, ja nyt ainut tunne on into ja malttamaton odotus.

Pisin loma pariin vuoteen oli ihana viettää Etelä-Karjalan lumisissa maisemissa. Mukaan mahtui koirien ulkoiluttamisen ja uni- ja ruokaövereiden lisäksi myös pari visiittiä muualle kavereita treffaamaan ja uutta vuotta viettelemään. Kiireisen ja tapahtumarikkaan vuoden jälkeen on juuri oikea aika toteuttaa omia unelmia ja ottaa rennosti. Siksi seuraavat kaksi viikkoa vierähtävätkin etelän auringon alla, oli sää mikä hyvänsä. Sieltä matka jatkuu Helsinki-Vantaan kautta suoraan Hollantiin, josta tulee minulle koti viideksi kuukaudeksi - täydellistä! Juuri kun täydellinen talvi saapui koto-Suomeen, on kaikkia vuodenaikoja rakastavan haikeaa lähteä pois, mutta tästä tulee ihan huikeeta! :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti