sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Mitäs mitäs - arkea ja markkinoita

Niin että mitäs mitäs, pariin viime viikkoon ei ole mitään maata mullistavaa mahtunutkaan! Reissun jälkeen olin jokusen päivää vuoteenomana flunssan lamaannuttamana, eikä päiväohjelmaan mahtunut muuta kuin Netflix ja totaalilepo. Siinä menikin lähes koko viime viikko. Onneksi toin kotoa mukana ihanilta ystäviltä saadun Muumi-teen! Lisäksi sain hirvittävän ison paketin kotoa, minkä äiti ja iskä olivat täyttäneet ihan ylisöpöillä yllätyksillä. Olen aina iloinnut mummon villasukista, mutta koskaan en ole ilahtunut niistä näin paljon. 


Totuushan on se, että vaikka vaihtoon tullaan yleensä pitämään hauskaa ja hankkimaan huikeita kokemuksia, arki se on täälläkin. Välillä pitää tehdä töitä niiden opintopisteiden eteen ja kirjoittaa esseitä hiki hatussa deadlinea edeltävään iltaan saakka, vaikka mielummin nauttisi säästä tai spontaaneista jutuista. Viikonloput olisi toki kiva käyttää uusien paikkojen katsastamiseen ja reissaamiseen, mutta viime aikoina ei ole ollut aikaa bileitä tai rentoja lökäpöksyillanistujaisia kummallisemmalle aktiviteetille. Reissusuunnitelmat saavat siis jäädä toistaiseksi tenttien jälkeiseen elämään. 

Opiskelu on itselleni täällä melko vaativaa, joten tenttien lähestyessä täytyy ottaa omat tavat taas haltuun ja täyttää kalenteri opiskeluaikatauluilla, vaikka luentoja ei ole edes joka päivä. Opintoihini kuuluu täällä kaksi 15 opintopisteen kokonaisuutta eli "moduulia" EU:sta, julkishallinnosta ja politiikasta, tällä hetkellä luen politiikan ja lakijärjestelmien tentteihin sekä kirjoitan esseetä demokraattisesta lainsäädännöstä Suomessa. Ei siis ihan omaa viestinnän alaani, mutta näillä mennään! Onneksi kampukselta löytyy kaikki eikä edestakaisin tarvitse suhata: arkipäivät ovat kuluneet luentojen lisäksi kampuksen kirjastossa ja salilla, iltaisin kotona hommat joko jatkuvat tai ihan vaan rentoudun. Olen vihdoin päässyt täällä omaan rytmiin ja treenaaminenkin on tullut säännöllisemmäksi, fiilis siis kiireistä huolimatta enemmän kuin hyvä! Funny fact: olen alkanut taipua eteläisempään illalliskulttuuriin ja iltani kuluvatkin usein kokkaamisen merkeissä pitkän päivän päätteeksi, can recommend ;) 


Mikä sen parempi tapa viettää launtaita kuin suunnata muutaman minuutin kävelymatkan päähän markkinoille! Enscheden keskusta koostuu vanhasta ja uudesta torista. Vanhan torin keskiaikaisen kirkon ympärillä on ravintoloita ja yökerhoja sekä söpöjä pikkukatuja, uudella torilla on Primarkit sun muut ja suuret markkinat joka tiistai ja lauantai. Eilen kävin vapaapäivän ratoksi kaverin kanssa kiertämässä tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja kalaa pursuavat kojut läpi ja maistamassa mielettömän hyvää mutta rasvaista paistettua kalaa! Saimaan rantojen kasvatti hyväksyi, ainakin väliaikaiseen käyttöön ;) Markkinoiden tunnelma oli ihanan letkeä paikallisten seassa, siitä tulee ehdottomasti tapa!


Kuumehoureista toivuttuani tajusin, että täällä on näkynyt viime aikoina enemmän aurinkoa kuin sadepilviä ja lintujen laulu kuuluu sisälle asti, kevät! Yhtäkkiä pyöräily keskustaan ei olekaan niin kiireistä, viikolla tarkeni ensimmäistä kertaa polkea kotiin ilman hanskoja. Sen kunniaksi nappasin pyhän Patrickin päivänä eli torstaina selfien Stadsweiden eli asuinpaikkani parkkipaikalta, koska oli vaan niin helppo hymyillä! Vietin koko päivän kampuksella opiskelun ja salin merkeissä, kirjoittaminen jatkui kotona illan bileisiin saakka. Irlantilaisen juhlan meiningeistä ei tullut julkaisukelpoisia kuvia napattua, mutta voin sanoa menon olleen vihreä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti