maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisreissu Utrechtiin!

Lähdettiin lauantaina pääsiäisloman kunniaksi päiväreissulle Utrechtiin! Mikä sen parempi tapa viettää keväinen lauantaipäivä, kuin hypätä junaan ja tehdä uusi aluevaltaus! Matkaa oli vain nin 1,5 tuntia, eli ei tarvinnut edes herätä kovin aikaisin ja aamukahvista sai nauttia rauhassa. Kaikilla on joko käynnissä tai alkamassa tenttien ja esseiden palautusten ruuhka-aika, mutta pienelle irtiotolle on aina aikaa! Yhdeksän hengen porukalla matka kustansi ryhmälipuilla jopa 7,5 euroa.. Reissuun lähti kaksi suomalaista, kaksi turkkilaista, belgialainen, libanonilainen ja kolme tshekkiläistä, oli ihana päivä! 


Ensimmäisenä käveltiin keskustaan ja lähdettiin etsimään lounaspaikkaa. Porukka jakautui ruokahalun mukaan, itse suunnistin kolmen muun kanssa Googlesta löydettyyn jenkkihenkiseen burgeribaariin (Meneermakers tai jotakin sinne päin) - kannattava päätös, kanaburgeri tummalla leivällä ja avocadolla. Perjantai-illan kampuspippaloiden jälkeen maistui kunnon burgeriannos, eikä Mäkkärit sun muut olisi pärjänneet tuolle alkuunkaan! Seuraamme liittyi myös Italianmatkalla oppaanamme toiminut Robin, joka asuu Utrechtissa. 


Lounaan jälkeen suunnistettiin koko porukalla kanaaleille, jotka ovat kuuleman mukaan kauniimmat kuin Amsterdamissa. Ostettiin liput kanaaliajelulle ja kulutimme odotusajan ihastelemalla siltoja, kaupungin tunnelmaa ja kanaalin varrella myytäviä kukkia. Kanaaliajelu oli myös kannattava idea, sillä maisemat olivat ihan mielettömän suloisia ja kauniita, emmekä kävellen olisi ehtineet sitä kaikkea päivässä nähdä. Ohitimme monia kanotoijia ja pieniä veneitä ja ihmisiä, jotka istuskelivat rennosti omien olut- tai viinieväiden kanssa kanaalin varrella. Amsterdamista poiketen maisemat koostuivat keskustan ulkopuolella talorivien sijaan puistoista ja nurmikoista. Nähtiin myös paljon ankkoja ja sorsia.


Kuva Monikan polaroidilla otetusta ryhmäkuvasta kanaalilla ennen ajelua! 


Mentiin kanaaliajelun jälkeen koko porukalla rentoon ja hipsteritunnelmaiseen pubiin istuskelemaan. Kaikki tuolit olivat erilaisia ja pubissa oli kissa, täydellinen paikka! Ikkunasta näkyi kaupungin nuorekas ja huoleton tunnelma ja meno. Utrechtin tunnelma on aivan ihana, sillä väestö koostuu kai suurimmaksi osaksi opiskelijoista ja kaupunki on iso, mutta ei liian ruuhkainen. Sinne täytyy ehdottomasti tehdä päiväreissu uudelleen! 


Reissun kohokohta, ilmainen olut! Oli yksi parhaista tähän asti juomistani. Tshekkiläiset saivat työntekijän erehdyksestä väärää olutta ja talo tarjosi heidän juomansa. Hetken kuluttua vielä kaksi olutta ilmeistyivät pöytään ja tarjoilija selitti, että vanhan tynnyrin pohjalla olevat oluet piti saada vielä jonnekin, joten hän toi ne meille. "Anyone for free beer?" Kyllä kiitos! Suomessa viemäri olisi varmasti ollut ainut vaihtoehto. Että sitten tykkään kun kaikki ei ole aina täällä niin justiinsa, vaikka hollantilaiset tuntuvat muutoin olevan aika tarkkoja esimerkiksi aikataulujen kanssa. 


Utrechtin iltavalaistus oli todella nätti, puissa oli erilaisia valoja ja Dom Towerin sisällä välkkyi erikoinen valoshow kellon lyödessä tasatuntia. Kaupunki alkoi hiljetä, vaikka baarien ja ravintoloiden terasseilla istuikin vielä porukkaa ja ravintoloista houkuteltiin syömään. Käytiin nappaamassa hienosta kreikkalaisesta ravintolasta vitosen take away -pitaleivät mukaan ennen paluumatkaa, mutta päädyttiin syömään ne ihan sisällä ja pöydän ääressä. 


Bongattiin näyteikkunasta vähän Marimekkoa, siinä kohtaa tunsi kyllä pienoisen kotimaaylpeyden ailahduksen! Piti ihan kuva ottaa. Harhailtiin kaupungilla ja mietittiin suuntaa, sillä aikaa oli. Nähtiin kanaalille vievästä tunnelista väriä vaihtavaa valoa ja mentiin sitä sitten uteliaina ihmettelemään. Amsterdamin kanaaleista poiketen Utrechtissa kanaalien varsilla oli keskustassa vieri vieressä talojen kellareita. Monet näistä olivat ravintoloiden ja baarien tiloja, ja kanaalin rannassa oli niiden terassit. Oli kyllä söpöä! Illalla oltiin perillä vasta lähempänä puoltayötä ja kaikki olivat ihan poikki. 

Chill!

Oli ihanaa nauttia keväisestä säästä ja lomapäivästä jossakin muualla kuin Enschedessä, missä olisin vain stressannut opintoja. Hollanti on siitäkin aivan ihana maa, että välimatkat ovat kaikkialle melko lyhyitä. Junat myös kulkevat niin hyvin aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, että voi huoletta lähteä päiväreissulle toiseen kaupunkiin ilman huolta yöpaikasta - lipulla kun voit mennä itsellesi parhaiten sopivaan junaan. Tykästyin Utrechtiin ihan satasella, tunnelma oli niin erilainen kuin Enschedessä: ihmisiä oli paljon ja tunnelma rento, huolettomat ja iloiset ihmiset saivat miettimään, että miksi pitää koko ajan stressata jostakin? Vaikka syytä stressiin ja huoliin olisikin, ei niiden pohtiminen auta asiaa, vaan hommat voi hoitaa myös hymy huulilla! Gotta love this country <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti