maanantai 4. huhtikuuta 2016

Ihana Hollannin kevät!

Kevät on virallisesti täällä! Lintujen laulu on ihan mieletöntä, lenkillä tarkenee hupparilla tai t-paidalla, sisällä on kuuma vaikka ikkuna on auki ja aurinko se vaan jaksaa paistaa. Torilla myydään kukkia joka päivä ja hymy on herkässä. Oma elinympäristö on tullut jo sen verran tutuksi, että kiinnostus reviirin laajentamiseen kasvaa. Ulkomaille tai muihin kaupunkeihin ei kuitenkaan joka viikonloppu huoli lähteä, sillä aivan ihania paikkoja löytyy ihan lähiympäristöstäkin, kun ottaa jalat tai pyörän alle ja poikkeaa vähän jokapäiväiseltä reitiltä!


Pääsiäisenä käytiin katsastamassa kivalta näyttävä puistoalue, jonka ohi pyöräillään joka päivä kampukselle. Päämäärä yllätti silti täysin, sillä narsissiniittyjen jälkeen meitä oli vastassa aaseja ja vuohia! Arvatkaa vaan, missä kulutan lenkkikenkiä loppukevään?


                  
 ..ja tietysti hollantilaista maalaismaisemaa! Talot, tiet, korkeat puut ja rehottavat laitumet asukkeineen tekevät maisemasta ihanan erityisen.


Ja paikkahan sijaitsee aivan yliopiston kampuksen vieressä! Oli hauskaa törmätä yliopiston kyltti idyllisen maalaismaiseman keskeltä. Oli helppo unohtaa, että kaupunki on ihan siinä lähellä. Puistossa käy parin lenkin perusteella niin lapsiperheitä, lenkkeilijöitä kuin häävalokuvaajiakin, ja kaikilta irtoaa tervehdys ohittaessa. Hymy herkässä esseenkirjoituspäivän päätteeksi, ulkona +19 ja karvakamuja taas moikattu. Onnellisimman fiiliksen pitkästä aikaa toi perjantaina näkemäni noin 10 koiraa, jotka näyttivät niin onnellisilta että en meinannut kestää. Onneksi täällä tuntuu olevan ihan ok hymyillä julkisilla paikoilla :D


Tänä iltana kävin kuluttamassa ylimääräisiä energioita "pienellä" kävelyllä kevätillassa. Vielä melko uuteen kaupunkiin ja asuinympäristöön tutustumisen tavoista ehdoton kestosuosikkini on jo itselleni perinteeksi muodostunut päämäärätön lenkki ilman mitään Google Mapseja. Harrastuksen aloitin Savonlinnassa, ja jatkumoa on kertynyt Vaasassa ja nyt täällä. Paikallinen lähiö pikkuruisine etupihoineen ja pubeineen sekä lammen ympärillä oleva rauhallinen ja kaunis puisto takasivat maanantaille täydellisen lopetuksen! Niin kovasti kevätmieli ja paikallisten iloisuus tarttuu, että piti läydä viime viikolla hakemassa torilta kotiin vähän kukkia! Eihän siinä meinannut osata päättää, että ostaako ruusuja vai tulppaaneita, saatika minkä värisiä.. Ihanaa kevään alkua ja jatkoa! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti