keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Valtakunnassa kaikki hyvin

Voisin muuttaa tänne.. Ainiin, muutin jo! Lähdin matkaan kohti puolen vuoden vaihtoa aika lailla laput silmillä, sillä en halunnut luoda itselleni ennakko-odotuksia. Siitä huolimatta yllätyin erittäin positiivisesti saapuessani Enschedeen: tämä on ihana paikka! Sarjassamme siis elämäni parhaat päätökset. Ja tietäjät tietää, en ole maailman paras päätöksentekijä. Tällä kertaa taisin osua kuitenkin naulan kantaan, kun puolisokkona päätin vaihtaa kohteekseni Italian sijaan Hollannin ja Twenten yliopiston. Tiivistän tähän vähän kuvia ja kuulumisia ensimmäisestä  ja erittäin hektisestä viikosta täällä. Paljon uutta ja paljon kivaa, eli paino sanalla tiivistelmä :)


Teneriffalta saavuttiin Helsinkiin kahden aikaan aamuyöllä ja lento Amsterdamiin lähti heti klo 7.00. Erilaisten painorajoitusten takia osa tavaroistani oli äidin laukuissa, joten niitä sitten säädettiin. Eka lento yksin maahan, jossa en ollut koskaan käynyt, huhhuh. Lento meni nukkuen, sillä La Gomeran jälkeen ei paljoa tullut torkuttua. Amsterdamista etsiydyin junaan ja Enschedeen, tämänhetkiseen kotikaupunkiini. Oli kauhea kiire, sillä menin ensimmäisen viikonlopun tapahtumiin myöhässä. Hotellille ja kampukselle mars, taksikuski taisi olla enemmän hukassa kuin minä. Täytyy sanoa, ettei minua ole ehkä koskaan jännittänyt niin kovaa kuin lentokoneen laskeutuessa Amsterdamiin. Tie perille asti löytyi kuitenkin yllättävän helposti, kun menin vahingossa ihan suoraan oikealle junalaiturillekin.

En käy kovin usein Ikeassa, mutta kun käyn, teen sen ensimmäisenä kokonaisena päivänä uudessa maassa. Eli mentiin Suomi-porukalla sitten Ikeaan naapurikaupunkiin autolla tekemään arjesta vähän miellyttävämpää. Raahasin toki Suomesta mukana tyynyn ja muuta, mutta heräteostoskynttilät tulevat varmasti piristämään vielä joku ilta. Maanantain agendana oli spontaanin shoppailureissun lisäksi kämpän avainten hankkiminen ja paikan metsästäminen. Toimistolta oli toki niinkin pitkä matka asunnolle, kuin tien toiselle puolelle. Pieniä yksittäisiä asioita (en saa kurssikirjoja varmaan ikinä) lukuunottamatta kaikki tuntuu huolestuttavan helpolta. Tässä täytyy olla joku koira haudattuna. Lentokoneessakin minulle puhuttiin hollantia, vaikka kaikkia muita edelläni puhuteltiin englanniksi. Sulaudun hyvin joukkoon?

Kampus. Tai osa sitä, on vähän iso paikka.

 
Starbucks kampuksella, tulee kallis kevät.. 

Vähän keskustaa

International lunch and the group!

Heti toisena päivänä ostin käytetyn pyörän paikalliselta opiskelijalta, tosi on ettei täällä ilman kannata olla! Tein kuulemma hyvän diilin, pitäisikö polkaista pyörällä kotiin sitten kesällä? Ehkei. Ensimmäinen pyöräretki kampukselta keskustaan olikin aikamoinen seikkailu, kun en meinannut edes löytää kampukselta ulos ja piti hetken aikaa seurata paikallisten kannoilla, etten tyri liikennesääntöjen tai kaistojen kanssa.. no selvittiinhän siitäkin! Asun keskustassa ja kampukselle on matkaa, enkä tykkäisi olla riippuvainen bussien aikatauluista. 
Karnevaalit Odenzaalissa sunnuntaina 

Ensimmäinen viikko ja vähän päälle on kulunut todella nopeasti. Sunnuntaihin asti oli kaikenlaista Kick-In -tapahtumaa, mutta nyt pitäisi alkaa asettua uuteen arkeen. Viihdyn täällä erittäin hyvin! Kurssikirjat ja aikataulut ovat vielä vähän hakusessa, mutta ainakin on käynyt selväksi, missä opiskelijoiden suosima baari sijaitsee (kampuksella) ja missä kannattaa käydä ulkona syömässä. Kampuksen kirjastosta ei noin vain lainata kirjoja, koska siellähän ei niitä ole. Siispä opiskelun makuun pääsemisessä kestää vielä tovi. Olen tähän mennessä tutustunut hirveän moneen huikeaan tyyppiin, laulanut kuorossa, juonut hollantilaista olutta, halpaa viiniä (sitä saa Lidlistä parilla eurolla.......), ostanut lisää vaatteita (koska toin niitä sittenkin liian vähän), tajunnut että opiskelu kokonaan englanniksi voi olla minullekin haastavaa, syönyt paljon omituisia mutta hyviä ruokia, ihastunut kaupunkiin ja melkein eksynyt kampukselle. 

Myöhässä tuleminen ei haitannut yhtään, pääsin kaikkeen mukaan juuri hyvin. Enempää kuin päivän myöhästymistä en silti suosittele kenellekään, eli suunnitelkaa vaihdon alku hyvin! Ekoissa bileissä ja tapahtumissa tutustuu samassa tilanteessa oleviin eikä missaa tärkeää infoa. Täällä muuten sataa ja tuulee enemmän kuin Vaasassa, joten vierailijat, ottakaa sontsa tai sadetakki mukaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti