maanantai 18. huhtikuuta 2016

50 Shades of Den Haag

Haag pääsi suosikkikaupunkieni listalle sen monipuolisuuden ja rauhallisuuden takia. Hollannin poliittinen pääkaupunki on aivan päinvastainen Amsterdamiin verrattuna: kadut ovat rauhallisia ja jopa tyhjiä, luonto on lähellä ja kävelymatkan päässä keskustasta pääsee katselemaan meren ulapalle. Lauantaiaamuna sännättiin parin tunnin yöunien jälkeen junalle, ihan muutaman suunnitelman varassa ilman kiireellisiä aikatauluja.

Meitä oli lähdössä neljä, mutta ajoissa paikalla oltiin vain minä ja Monika. Jouduttiin odottamaan seuraavaa junaa siinä toivossa, että pojat ehtisivät mukaan, mutta lähdettiin lopulta matkaan kahdestaan. Toisella pojista oli mattimyöhäsenä ongelmia lipun tulostamisessa ja toinen nukkui pommiin ja onnistui kadottamaan vielä reppunsa matkalla. Pojat liittyivät sitten seuraan vuorotellen myöhemmin, pari tuntia ennen paluumatkaa oltiin lopulta kaikki samassa paikassa. Tajusin myös junassa, että unohdin siirtää itselleni lisää rahaa säästöstä, vaikka tili oli alkanut näyttää pahalta jo monta päivää sitten. Koko viikonlopun reissut menivätkin sitten ilman sentin senttiä käteisenä ja dagen efter -ateriankin ostin pankkikortilla sormet ristissä, että onko katetta. Hyvin pärjättiin, tulipa ainakin melkein älä osta mitään -päiviä. 

Ensimmäisenä suunnattiin Haagin rannalle, ihan mieletön paikka! Tuuli oli kylmä ja erittäin kova ja sataakin alkoi, mutta ei se siinä vaiheessa enää paljoa haitannut. Olen jo hyväksynyt sen faktan, että reissussa rähjääntyy.. Käveltiin rantaviivaa pitkin ja ihasteltiin kaukana lähestyviä myrskypilviä, otettiin kuvia ja katsottiin, kun lapset lennättivät leijoja ja koira leikki pallolla intopiukeena. Oltiin melkoisissa postikorttimaisemissa ja välillä unohtui, että ollaan edelleen Hollannissa, niin erilaiselta Haag näyttää. 


Ostettin päiväliput julkista liikennettä varten, mutta lopulta kuljettiin ratikalla ainoastaa asemalta rannalle. Sen jälkeen päätettiin ottaa pelkkää apostolinkyytiä, mikä oli erittäin suositeltava vaihtoehto! Suunnistettiin rannalta kohti erästä suurta puistoa, matkalla näimme hulppeita lähiöitä ja rauhallista ja selkeästi rikkaampaa katukuvaa. 


Välillä käveltiin metsikön halki, välillä saatiin seuraa ihan liian iloisista koirsta. Haagin tunnelmaa on vaikea kuvailla sanoin, se pitää itse kokea! Suuri ja tärkeä kaupunki oli yllättävän rauhallinen ja luonnonläheinen, päällimmäisenä mieleen jäi vehreys. 

Ylitimme monta kaunista siltaa ja näimme monta kaunista taloa ja ovea. 


Puistossa ei voinut kuin ihailla maisemia, kaikki totesivat yhteen ääneen että ollaanko Hollannissa vai Konnussa. Maisemat olivat kuin suoraan satukirjasta. Näimme ainakin kaksi hääparia ottamassa kuvia, mikä lisäsi viehätystä.Otettiin jälleen reissukuva Monikan polaroidilla. Päivä oli todella kylmä ja kaikki hytisivät kylmästä, mutta oli todella hyvä reissu!Peace Palace. 


Parlamenttirakennusten sisäpihalta. 


Modernimpaa Haagia ilta-auringon valossa, tällä kertaa ei jaksettu ihan iltamyöhälle viipyä, vaan lähdettiin ihan hyvissä ajoin yli 2 tunnin kotimatkalle. Junassa ei paljoa enää naurattanut, mutta reissusta ja enemmän kuin hyvä mieli! Reissuun voi lähteä hyvin lyhyelläkin varoitusajalla ja pitkän illan jälkeen, eipähän mene päivä hukkaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti