tiistai 19. huhtikuuta 2016

Maalaisromantiikkaa Hollannin Venetsiassa

Sunnuntaina lähdettiin Monikan kanssa valmiiksi järjestetylle reissulle Pohjois-Hollantiin Giethoornin kylään, "Hollannin Venetsiaan". Reissulla oli mukana jokunen muukin yliopistolta, kannatti ehdottomasti lähteä! Kaupunkien ja historiallisten rakennusten ja coffeeshop -kylttien lisäksi oli kiva nähdä välillä kunnon maalaismaisemaa. 

Päivä alkoi kahvilla ja hollantilaisella omenakakulla hienossa ravintolassa, minkä jälkeen suunnattiin kanaaliajelulle. Kolmas kanaaliajeluni Hollannissa oli ehkä paras, kaupunkikuvan sijaan avoimista ikkunoista näkyi peltoja, järvi, hollantilaisia maalaistaloja, pikkuruisia yksityisiä siltoja ja taivaalla lähestyvä myräkkä - taas vaihteeksi. Yksityiset sillat erotti julkisista muun muassa siitä, että niiden keskellä oli yleensä portti. Hollannin Venetsiaksi kylää kutsutaankin siksi, että keskustan alueella ei pahemmin teitä kulje, vaan kulku tapahtuu joko veneellä tai siltoja pitkin. Erityisen paikasta teki maalaismaiseman yhdistyminen kanaaleihin. 


Maisemat olivat ihan uskomattoman suloisia, etenkin auringon paistaessa. 


Järvellä tuli melkein koti-ikävä ja epätodellinen fiilis, että olenko yhtäkkiä tullut Saimaalle? Liian tasainen maisema ja liian suuret veneet palauttivat kuitenkin todellisuuteen. Kesken kanaaliajelun alkoi sataa ihan järkyttävän paljon vettä, ja suljimme veneen luukkuikkunat. Sadetta jouduimme pitelemään ravintolassa yhden kahvin verran, mutta lopulta pahin oli ohi ja pääsimme tutkimaan kylää tarkemmin polkuja ja siltoja pitkin. Sontikasta ei nimittäin olisi edes ollut paljoa apua..Mutaisia teitä ja lätäköitä ei voinut olla huomaamatta, sillä onnistuin astumaan lätäkköön samalla jalalla kahdesti.

Sorsat saivat vähän lounasta! Koska aurinko alkoi vihdoin paistaa ja tuli lämpimämpi, pääsimme evästauolle kanaalin varrelle itsekin. 
 Giethoornissa oli ihania käsityöputiikkeja. Keskustaan osoittavan kyltin koko kertoo paljon kylän koosta.. Turisteja vilisi yllättävän paljon, kylä onkin kuulemma lähinnä loma-asumistarkoituksessa.

Hollanti muistutti epävakaista sääolosuhteistaan sään vaihtuessa reissun aikana ainakin kolmasti ja loppuviikon aiheuttama väsymys alkoi jo tuntua. Teki hyvää nähdä ihan erilaisia paikkoja ja hollantilaista maalaismaisemaa sekä höllätä vähän aikaa ilman mitään aikatauluja, reissata ja käydä kotona vain nukkumassa, mutta täytyy sanoa, että on myös ihanaa palata edes jonkunmoisiin rutiineihin! Huomenna alkaa nimittäin uudet kurssit, tällä kertaa tarkoitus olisi pysyä kärryillä alusta asti. Challenge accepted! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti