maanantai 11. huhtikuuta 2016

Lomalla omassa kaupungissa

Tällä hetkellä elän lomafiiliksen kaltaisessa euforiassa, sillä tentit ovat toistaiseksi osaltani ohi ja koko viikko on ryhmätyön viimeistelyä vaille vapaa. Viikonloppukin kului aurinkoisissa tunnelmissa ja terassikautta availlessa. Suunnitelmissa on nyt muun muassa päiväreissua Haagiin ja Saksan puolelle Münsteriin, ennen kuin uusi moduuli ensi viikolla alkaa. 

Totuushan on kuitenkin se, että olen saanut tehdä opiskelun eteen ihan tosissaan töitä, eikä se aurinko todellakaan ole paistanut joka päivä. Viimeiset pari viikkoa päivät kuluivat kirjastossa ja kotona tentteihin lukiessa (joista toisen pääsin jopa ensimmäisellä yrittämällä läpi, jee!) ja välillä teki mieli takoa päätä pöytään. Stressin määrää ei edes huomannut ennen kuin rutistus oli ohi. Onneksi tilaisuuksia taukoihinkin löytyi, nyt voin huokaista helpotuksesta ja kertoa vähän, mitä muuta on tullut puuhattua!

Mitä sitten oikein tehdä Enschedessä, jos ei lähde reissaamaan eikä luentojakaan enää ole? Pääsiäisloman lopuksi käytiin keskustan lähellä olevassa tivolissa, jossa pääsin kirjaimellisesti tuulettamaan päätäni. Hollantilaiset selkeästi tykkäävät DJ:istä ja bilemusiikista, sillä paikka muistutti enemmän ulkoilmapippaloita herkkukojuilla ja parilla laitteella, kuin miksi tivolin miellän.  Mieliteot suuntautuivat myös enemmän pussikaljoitteluun (ei sentään toteutettu) kuin hattaraan. Ryhmäpaineen alaisena ja tunnetusti vähän yllytyshulluna lähdin monen vuoden huvipuistotauon jälkeen mukaan hirveän näköiseen laitteeseen, joka osoittautui ensimmäiseksi tilaisuudeksi nähdä Enschede vähän korkeammalta. Ja ylösalaisin. ESN:n mukana käytiin myös keilailemassa, mikä osoittautui puolestaan aikamoiseksi flopiksi, siitäkin kun on muutama vuosi aikaa... Hauskaa oli, ei kai muulla ole niin väliä? 


Happy Italy on edelleen suosikkiravintolani, tai -paikkani, täällä! Sosiaalisen elämän kaipuussa mentiin tyttöjen kanssa viime viikolla syömään ja päädyttiin tilaamaan jälkkäriksi Pizza Fragola - kuuma pizzapohja tuoreilla mansikoilla ja mascarponella. Saatiin se ekstra-täytteillä ja ilmaiseksi, en valita.. Edellisellä kerralla myöhästyessäni minut ohjattiin oikeaan pöytään kysymällä på svenska, että olenko suomalainen, tai jotain sinne päin. Huikea palvelu! ;) 




Lauantaina vastasin myöntävästi kaverin kutsuun lähteä kaupungille tekemään jotain, ja lopputuloksena oli päämäärätön kävelykierros omassa kaupungissa. Oli yllättävän mukavaa kierrellä keskustassa tappamassa aikaa ja pysähtyä välillä ostamaan kukkia tai hollantilaisia herkkuja ja päätyä lopuksi terassille ilta-aurinkoon istumaan. Normaalisti keskustakäyntini koostuvat kiireisestä juoksusta ruokakauppaan tai, noh, baariin. Sunnuntaina tempaisin spontaanin pyöräretken naapurikaupunkiin Hengeloon. Matkaa sinne on vain reilu 9 km suuntaansa, mutta reissu kävi enemmän kuin hyvin päivän urheilusuorituksesta, eikä maisemissakaan ollut valittamista. Viikonloppu tuntuikin siltä, kuin olisi lomalla omassa kaupungissa. 


 
Loppukevennys: Stroopwafels ja tuore ananas, kaupasta tarttuu mukaan välillä hyviä juttuja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti